Blog

Nameštaj – pretvorite školu u zanimljivo mesto

Evolucija od čuvene „skamije“ do moderne učionice još uvek traje. U toj evoluciji, imamo misiju i odgovornost, kako školu da ambijentalno, učinimo prijatnim mestom. Hajde da vidimo zajedno, šta je to, što je čini prijatnim mestom.

– UDOBNOST I POTREBE DECE:

Dizajn nameštaja je prošao razvojni put od tzv.“skamija“, koje su preteče današnjeg školskog nameštaja do savremenih i udobnih školskih klupa i stolica.

U školskom enterijeru su tokom vremena zaživele, vedre boje i tonovi i sve više su zastupljeni moderni komadi nameštaja. Uz sve to, nameštaj je pratio i kulturološke i socijalne promene dece, a i potrebe samih đaka i njihovih nastavnika. U nastavi se pojavila potreba za školskom klupom -jednosed. Jednosedom se došlo do većeg komoditeta učenika, organizacije radnog prostora i lakše podele učenika u grupe kako bi zajednički radili na nastavnom programu. Takođe prešlo se na bele table za pisanje, čime se dobio veći kolorit prezentacionog sadržaja. Šarenim kasetnim ormarići za odlaganje stvari obogaćen je zajednički školski prostor i olakšana je školsku torba, dok su moderni panoi omogućili postavljanje zanimljivih školskih sadržaja i informacija. Digitalizacijom, odnosno uvođenjem u nastavu interaktivnih tabli i interaktivnih monitora, nastavni sadržaji postaju interaktivniji i pružaju implementaciju sveprisutnih digitalnih datoteka i interneta u nastavni program. Edukativni filmovi, video klipovi, muzika i druge digitalne datoteke omogućile su lakšu pripremu nastavnog sadržaja i veću audio vizuelnu interakciju učenika sa sadržajima i nastavnim programom. Na vrata škole ušla je radost i sreća, jer je škola postala ne samo mesto za učenje, već i prijatan ambijent za boravak.

 – BEZBEDNOST

Naš cilj je osim udobnosti i dizajna, podizanje bezbednosti u korišćenju nastavne opreme i školskog nameštaja.

Tokom vremena primetili smo da materijali koji se uobičajeno koriste za izradu školskog nameštaja nisu zadovoljavali kriterijume bezbednosti, jer su nakon određenog vremena počeli da  pokazuju loše strane. Primera radi pločasti materijali za školske klupe su neprihvatljive i nisu za intezivnu upotrebu. Smatraju se podobnim za upotrebu samo na mestima gde se očekuje malo habanje i spora eksploatacija. Presovane šper ploče, koje se koriste za školske stolice habaju se tokom vremena što prouzrokuje ostećenje odeće i ne pružaju udobnost i ergonomičnost za višesatno vreme koje se provodi u školi.

PREPUSTITE POSAO PROFESIONALCIMA

Ukoliko želite da digitalizujete učionicu, da napravite savremeno mesto za rad, da odaberete savremen školski nameštaj, prepustite to profesionalcima, mi imamo dugogodišnje iskustvo na polju opremanja škola nastavno-naučnim sredstavima i sportskom opremom (prevashodno za opremanje školskih sala). Takođe smatramo se kompetentnim da pomognemo u pravilnom odabiru školskog nameštaja i nastavnih sredstava, a sve u cilju da se učenici u njemu osećaju prijatno i raspoloženo za učenje, rad i druženje.

Podeli:

Pogledajte još

blog

STEM sistem u obrazovanju

Moderna i kvalitetna nastava mora omogućiti učenicima da iz učionice ponesu znanja i veštine koja su primenjiva u realnom svetu,

blog

Interaktivne crne table

(Interactive BlackBoard) Interaktivne crne table su najnovija rešenja na polju audio-vizuelnih prezentacionih uređaja. BlackBoard su kombinacija tradicije i budućnosti koja

Pratite poslednje aktuelnosti

Prijavite se na našu newsletter listu

Korpa
Sign in

No account yet?

0 Lista želja
0 items Korpa
Moj nalog