Blog

Multimedija – interaktivni monitori

Interaktivni monitor (interaktivni ekran) – ekran osetljiv na dodir predstavlja idealno multimedijalno nastavno, prezentaciono i konferencisko sredstvo u digitalnom okruženju.

Fuzijom klasičnog sredstva za prezentaciju (table za pisanje) i LCD ekrana namenjenog za reprodukciju svih digitalnih sadržaja ostvaruje se interaktivnost između sajber sveta i našeg realnog okruženja, stvarajući savremeno multimedijalno prezentaciono sredstvo kojim se postiže povećana interaktivnost između predavača, slušalaca, prezentacionog materijala i sve prisutnog interneta.

Podrška, odnosno kompatibilnost sa digitalnim okruženjem interaktivnom monitoru omogućava reprodukciju i upravljanje najrazličitijim digitalnim datotekama omogućavajući predavaču da stvori prezentaciju koja nadmašuje dosadašnje .ppt prezentacije. Istovremenim kombinovanjem videa, zvuka, slika, pisanih dokumenata uz neposredno ispisivanje teksta po ekranu kao na običnim tablama za pisanje mogućnosti ovih savremenih prezentacionih uređaja su praktično neograničene.

Interaktivni monitori (ravni ekrani osetljivi na dodir) pogodni su – čak se može reći da su u današnjem digitalnom okruženju nezamnjivo sredstvo za održavanje sastanaka, video konferencija, kurseva, obuka, izvođenje nastavnih aktivnosti ili održavanje sesija pri čem se ostvaruje efikasnosan i efektivan prenos audio-vizuelnog sadržaja uz visoku aktivnost i pažnju svih učesnika.

Touchscreen Interaktivni ekrani su generacijski novija rešenja od interaktivnih tabli sa projektorom i PC-em. Drugim rečima monitorom se dobij takozvani  all-in-one uređaj, lako prenosiv ako se montira na pokretno postolje i uvek spreman za rad bez potrebe za kalibrisanjem (kao što je bio slučaj sa interaktinim tablama i podizanjem više sistema PC, projektor…) da bi se omogućio rad.

Podeli:

Pogledajte još

blog

STEM sistem u obrazovanju

Moderna i kvalitetna nastava mora omogućiti učenicima da iz učionice ponesu znanja i veštine koja su primenjiva u realnom svetu,

blog

Interaktivne crne table

(Interactive BlackBoard) Interaktivne crne table su najnovija rešenja na polju audio-vizuelnih prezentacionih uređaja. BlackBoard su kombinacija tradicije i budućnosti koja

Pratite poslednje aktuelnosti

Prijavite se na našu newsletter listu

Korpa
Sign in

No account yet?

0 Lista želja
0 items Korpa
Moj nalog