Prednosti sportskih rekvizita za vašu srednju školu

Prednosti sportskih rekvizita za vašu srednju školu

Prednosti novih i kvalitetnih školskih i sportskih rekvizita su mnogo veće od običnog vežbanja i održavanja zadovoljavajućeg nivoa fizičke spreme kod učenika. Dobar fiskulturni program koji koristi pomenute rekvizite pomaže učenicima da razviju zdrave navike koje će ih pratiti kroz život.

Godinama, časovi fizičkog vaspitanja su se često više fokusirali na opšte aktivnosti – između dve vatre, fudbal, itd. – a manje na trening snage i fizičku kondiciju. Danas istraživači otkrivaju da će rano obrazovanje učenika o prednostima treninga snage, kardio treninga i treninga sa svojom težinom uspostaviti navike koje omogućavaju zdraviji način života u godinama koje dolaze.

Ako je vaša srednja škola spremna za preuređenje sale i ostalih objekata, evo nekoliko ključnih prednosti koje nude kvalitetni školski i sportski rekviziti.

Veći entuzijazam za fizičkim vaspitanjem

Opremanje vaše sale novom opremom je prvi korak da povećate entuzijazam učenika za vežbanje. Bez obzira da li imate ograničena sredstva ili veliki budžet, dodavanje čak nekoliko rekvizita koje omogućavaju progresivan trening i naglašavaju ispravnu formu stvoriće osnovu za kvalitetan fiskulturni program. Aerobik strunjače, ekspander, karike, konj za preskok i bučice su odlično mesto za početak. Edukalis vam omogućava veliki izbor kvalitetnih školskih i sportskih rekvizita koji će osvežiti vašu školsku salu i momentalno povećati interesovanje učenika za fizičkim aktivnostima.

Stvaranje ispravnih navika

Uvođenje fizičkog vaspitanja što ranije pruža učenicima veštine koje mogu da koriste za održavanje zdravog načina života tokom celog života. Veštine kao što su dobra forma, korišćenje opreme i disciplina tokom treninga su korisni alati koji se mogu preneti u odraslo doba i sprečiće povrede kasnije u životu.

Smanjenje stresa

Srednja škola može biti izazovno vreme za mnoge učenike. Društveni i akademski pritisci mogu stvoriti stres i anksioznost. Oslobađanje tog stresa kroz fizički trening je zdrav način da se opustite i poboljšate opšte zdravlje. Vežbanje i druga fizička aktivnost stvaraju endorfine, hemikalije koje deluju kao prirodni lekovi protiv bolova. Endorfini poboljšavaju raspoloženje i poboljšavaju sposobnost učenika da spavaju, što zauzvrat smanjuje stres.

Umanjenje rizika od razvijanja hroničnih bolesti

Prema Nacionalnom centru za prevenciju hroničnih bolesti i promociju zdravlja, odrasli koji su fizički aktivni većinu dana u nedelji imaju manji rizik od prerane smrti od bolesti poput dijabetesa, visokog krvnog pritiska, bolesti srca i nekih vrsta raka. Učenje mladih o fizičkoj spremi i važnosti ranog donošenja pametnih odluka o načinu života će pomoći u stvaranju zdravih životnih navika i verovatno smanjiti rizik od hroničnih bolesti u odraslom dobu.

Poboljšanje učenja

Fizička spremnost ima i trenutne i dugoročne efekte na učenje. Neposredno nakon fizičke aktivnosti, studije pokazuju da se učenici bolje fokusiraju u učionici. Vremenom se pokazalo da fizička spremnost poboljšava učenje u veštinama čitanja, matematike i pisanja. Prema istraživačkom projektu Fizička aktivnost kroz nastavni plan i program (PAAC), koji je sproveden u 24 škole, sesije fizičke aktivnosti poboljšavaju ukupni akademski učinak.

Razvijanje saradnje i bliskosti među učenicima

Oslanjanje na drugove i drugarice iz školske klupe za podršku tokom treninga u smislu uočavanja ili motivacije pomaže učenicima da stvore prijateljstva koja možda ne bi imali bez ovog zajedničkog interesovanja. Tokom vežbanja, učenici moraju verovati jedni drugima i sa poverenjem se stvaraju nove veze. Učenici počinju da ohrabruju jedni druge da postignu nove ciljeve.

Dodavanje novih školskih i sportskih rekvizita u vašu srednjoškolsku salu može formirati doživotne zdrave navike, povećati učenje, poboljšati saradnju i rezultirati zdravijom zajednicom u celini. Ako razmišljate o novoj opremi za fiskulturnu salu, obratite se Edukalisu za najširu ponudu i najbolji odnos cene i kvaliteta na tržištu!

Podeli:

Pogledajte još

blog

STEM sistem u obrazovanju

Moderna i kvalitetna nastava mora omogućiti učenicima da iz učionice ponesu znanja i veštine koja su primenjiva u realnom svetu,

blog

Interaktivne crne table

(Interactive BlackBoard) Interaktivne crne table su najnovija rešenja na polju audio-vizuelnih prezentacionih uređaja. BlackBoard su kombinacija tradicije i budućnosti koja

Pratite poslednje aktuelnosti

Prijavite se na našu newsletter listu

Korpa
Sign in

No account yet?

0 Lista želja
0 items Korpa
Moj nalog