Važnost kvalitetnog školskog nameštaja i opreme

Škola je polazna tačka života svih nas, koja mališane oblikuje u odrasle, zdrave i sposobne ljude i samostalne osobe. Za kreiranje okruženja u kome se deca osećaju prijatno i u kojima im se budi želja za učenjem – pre svega utiču učitelji, nastavnici, nastavni program ali i školski nameštaj i nastavna oprema. Ne može se zanemariti njihov značaj u pomaganju deci da uče i istražuju različite oblasti obrazovanja. Kao kompanija koja se bavi školskim nameštajem i sredstvima za obrazovanje predstavljamo vam ključne tačke zbog čega je veoma bitan izbor kvalitetnog školskog nameštaja.

NAMEŠTAJ – PRETVORITE ŠKOLU U ZANIMLJIVO MESTO

Dok kupujete ili nadograđujete školski nameštaj, ne kupujete samo stolove i stolice za učenike, radne stolove i druge osnovne stvari već ispunjavate i sledeće kriterijume:

UDOBNOST I POTREBE DECE:

Bilo da ste odrasla osoba ili dete, svakom je bitna udobnost ,dok koristi nameštaj. Shodno tome  treba se postarati da  nameštaj bude udoban učenicima jer u njemu provode svakodnevno po više sati. Osim funkcionalnosti i udobnosti,bitna cinjenica je da skolski namestaj treba da bude i moderan i stilizovan,i da se uklapa u postojeci ambijent.Dizajn namestaja je prosao jedan razvojni put od tzv.“skamija“ ,koje su pretece danasnjeg skolskog namestaja.

U шkolskom enterijeru su tokom vremena zazivele,vedre boje i tonovi i sve vise zastupljeni moderni komadi namestaja.Uz sve to,namestaj je pratio i biološke promene dece a i potrebe samih djaka i njihovih nastavnika.Tokom perioda u nastavi se pojavila potreba za klupama jednosedima,belim tablama,sarenim kasetnim ormaricima za odlaganje stvari,modernim panoima,interaktivnim tablama i Interaktivnim monitorima.Na vrata skole usla je radost i sreca,jel je skola postala ne samo mesto za ucenje ,vec mnogo vise od toga.

NOV NAMEŠTAJ – BEZBEDAN NAMEŠTAJ

Brojne studije dokazuju da rad u lepše opremljenim prostorijama pozitivno utiče na efikasnost pa je takva situacija i kod učenika. Pored boja zidova, nameštaj je veoma bitan psihološki faktor koji utiče na raspoloženje dece, jer nije nam teško da vizualizujemo – koji će učenik biti maksimalno motivisan u mračnoj prostoriji sa dotrajalim nameštajem?

Ali pre svega toga, glavni faktor zbog čega učionica mora biti opremljena kvalitetnim nameštajem je bezbednost dece – jer zamorom materijala dolazi do lakšeg oštećenja klupa i stolica na kojima se deca mogu povrediti. Novim nameštajem smanjuje se rizik.

PREPUSTITE POSAO PROFESIONALCIMA

Ako niste sigurni koji tip nameštaja bi bio najadekvatiniji za vašu školu ili učionicu, prepustite to profesionalcima, mi imamo dugogodišnje iskustvo u oblasti školskog nameštaja, nastavnih sredstava i sportske opreme (prevashodno za opremanje školskih sala) i smatramo se kompetentnim da pomognemo u pravilnom odabiru školskog nameštaja i nastavnih sredstava, a sve u cilju da se učenici u njemu osećaju prijatno i raspoloženo za učenje, rad i druženje.

Podeli:

Pogledajte još

blog

STEM sistem u obrazovanju

Moderna i kvalitetna nastava mora omogućiti učenicima da iz učionice ponesu znanja i veštine koja su primenjiva u realnom svetu,

blog

Interaktivne crne table

(Interactive BlackBoard) Interaktivne crne table su najnovija rešenja na polju audio-vizuelnih prezentacionih uređaja. BlackBoard su kombinacija tradicije i budućnosti koja

Pratite poslednje aktuelnosti

Prijavite se na našu newsletter listu

Korpa
Sign in

No account yet?

0 Lista želja
0 items Korpa
Moj nalog